21 Eylül 2015 Pazartesi

BUĞDAY ŞIRASI





Buğday şırası B vitamini açısından çok zengin, bağışıklığı arttırmak için mükemmel  ama kokusu berbat bir  içecek. Ama çok faideli olduğu için mecbur arada içilmeli.

MALZEMELER

  • 1 çorba kaşığı aşurelik buğday.
  • su
YAPILIŞI
  • Kavanozumuza buğdayımızı ve musluk suyumuzu alıyoruz. 
  • Üzerine gazlıbezimizi kapatıp 1 gün bekliyoruz.
  • ertesi gün kavanozdaki suyu süzüp döküyoruz.
  • altta kalan buğdayın üzerine yine su alıyoruz.Bir gün daha bekletiyoruz.
  • 2. gün fermante olan buğday şırasını içebilirsiniz.
  • altta kalan buğdayın üzerine tekrar su çekip bir gün bekletip bir defa daha bu suyu kullanabilirsiniz.
  • ilaç niyetine
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder